חדרי קירור לשמירה על בשר טרי וכשר
מערכת שורשכט אב, תשעח10/08/2018על מנת לשמור על בשר טרי, נכנסו לשימוש מקיף פתרונות קירור מתקדמים. לא רק מקררים חדשים משמשים לצורך כך אלא גם חדרי קירור של ממש
תגיות:חדרי קירוראחסוןבשרעל מנת לשמור על בשר טרי, נכנסו לשימוש מקיף פתרונות קירור מתקדמים. לא רק מקררים חדשים משמשים לצורך כך אלא גם חדרי קירור של ממש. חדרים כאלה הינם צורך חיוני כאשר עסקינן בעסקי מזון. בניית חדרי קירור חיונית למשל כאשר מדובר על מפעל לעיבוד בשר. חדרים שכאלה חיוניים גם למסעדות, אולמות אירועים ועוד מיני בתי עסק אשר נצרכים לשטח אחסון גדול לצורך שמירת בשר בשלבי עיבוד או כזה אשר כבר עובד. להלן נבין יותר על אותם חדרי קירור ונראה האם יש חשיבות מיוחדת בהלכה לעניין שמירת הבשר בקירור.
בשר מקורר הוא בשר בריא
השימוש בחדרי קירור משמש תעשיינים, חברות וגם חקלאים. בשר טרי חייבים לאחסן כל העת בתנאים נאותים שכן התחממותו של הבשר מהווה סכנה. באופן זה מונעים מן הבשר להתקלקל, מונעים הופעת בקטריות וכמובן ריחות לא טובים. חברות כדוגמת אגריקור, המייצרות ומתחזקות חדרי קירור והקפאה תעשייתיים ומערכות קירור מציינות כי יש בנמצא מגוון רחב של חדרי קירור וניתן לתכנן ולבנות אותם בהתאם לצרכי המזמין. חדרי הקירור הם המכשיר הראשון במעלה לשמירה על בשר טרי וכשר.
ובעניין זה, כדאי לשאול האם יש חשיבות בהלכה לשמירה על הבשר בקירור? גם אם לא נידרש לתשובה הלכתית מפי פוסק זה או אחר, הרעיון הכללי ברור. חוקי הכשרות נועדה לא רק לקיום המצוות אלא גם בכדי לשמור על בריאות שומרי המצוות. ולא רק זאת, מצווה היא לעשות ככל אשר ניתן על מנת למנוע את פגעי הגוף, למנוע תחלואים שונים ולעשות כל דבר שהוא על מנת למנוע פיקוח נפש. אי לכך, יצרן מזון שלא שומר את מוצרי הבשר הטריים והכשרים בתנאים נאותים בעצם חוטא בכך שהוא עלול להביא למחלות והרעלה, ר"ל
פתרונות קירור למיני בהתאם למיני המזונות
כפי שנאמר, יש מגוון חדרי קירור שנועדו לשמור בשר כשר בטמפרטורה נמוכה, כנדרש וכראוי. כדאי להוסיף כי כאשר רוצים לשמור בקירור על מוצרי מזון בעיבוד או על מוצרים חקלאיים לפני עיבוד, מוטב להשתמש בפתרונות קירור מתאימים. ישנם מקררים שמתאימים למוצרי חלב ויש צ'ילרים, ומערכות קירור לעוד מיני מאכלים. חברות המתמחות בייצור ושיווק פתרונות קירור מסוג זה יכולים להמליץ למתעניינים בדבר פתרונות הקירור, הן לבשר והן למיני מזונות אחרים.
בניית חדרי קירור לפי הצורך
שלא כמו מקררים המיוצרים בדגמים שתכננו מראש המהנדסים, כאשר רוצים להזמין בחברת אגריקור חדרי קירור ניתן להזמין חדר שבונים במיוחד. לצורך שמירה על בשר טרי וכשר ניתן ליצר בהתאמה אישית ומלאה ללקוח, לפי סוג הבשר, לפי פרק הזמן שבו הוא אמור לשהות במקרר לפני השיווק. ניתן להזמין חדרים גדולים וקטנים וחשוב לא פחות, עניין התחזוקה. מומלץ לבחור את חדרי הקירור רק בחברה שמעניקה שירות על ידי טכנאים מנוסים, בכל עת. בקרו באתר
http://www.agrikor.co.il
בשר מקורר הוא בשר בריא
השימוש בחדרי קירור משמש תעשיינים, חברות וגם חקלאים. בשר טרי חייבים לאחסן כל העת בתנאים נאותים שכן התחממותו של הבשר מהווה סכנה. באופן זה מונעים מן הבשר להתקלקל, מונעים הופעת בקטריות וכמובן ריחות לא טובים. חברות כדוגמת אגריקור, המייצרות ומתחזקות חדרי קירור והקפאה תעשייתיים ומערכות קירור מציינות כי יש בנמצא מגוון רחב של חדרי קירור וניתן לתכנן ולבנות אותם בהתאם לצרכי המזמין. חדרי הקירור הם המכשיר הראשון במעלה לשמירה על בשר טרי וכשר.
ובעניין זה, כדאי לשאול האם יש חשיבות בהלכה לשמירה על הבשר בקירור? גם אם לא נידרש לתשובה הלכתית מפי פוסק זה או אחר, הרעיון הכללי ברור. חוקי הכשרות נועדה לא רק לקיום המצוות אלא גם בכדי לשמור על בריאות שומרי המצוות. ולא רק זאת, מצווה היא לעשות ככל אשר ניתן על מנת למנוע את פגעי הגוף, למנוע תחלואים שונים ולעשות כל דבר שהוא על מנת למנוע פיקוח נפש. אי לכך, יצרן מזון שלא שומר את מוצרי הבשר הטריים והכשרים בתנאים נאותים בעצם חוטא בכך שהוא עלול להביא למחלות והרעלה, ר"ל
פתרונות קירור למיני בהתאם למיני המזונות
כפי שנאמר, יש מגוון חדרי קירור שנועדו לשמור בשר כשר בטמפרטורה נמוכה, כנדרש וכראוי. כדאי להוסיף כי כאשר רוצים לשמור בקירור על מוצרי מזון בעיבוד או על מוצרים חקלאיים לפני עיבוד, מוטב להשתמש בפתרונות קירור מתאימים. ישנם מקררים שמתאימים למוצרי חלב ויש צ'ילרים, ומערכות קירור לעוד מיני מאכלים. חברות המתמחות בייצור ושיווק פתרונות קירור מסוג זה יכולים להמליץ למתעניינים בדבר פתרונות הקירור, הן לבשר והן למיני מזונות אחרים.
בניית חדרי קירור לפי הצורך
שלא כמו מקררים המיוצרים בדגמים שתכננו מראש המהנדסים, כאשר רוצים להזמין בחברת אגריקור חדרי קירור ניתן להזמין חדר שבונים במיוחד. לצורך שמירה על בשר טרי וכשר ניתן ליצר בהתאמה אישית ומלאה ללקוח, לפי סוג הבשר, לפי פרק הזמן שבו הוא אמור לשהות במקרר לפני השיווק. ניתן להזמין חדרים גדולים וקטנים וחשוב לא פחות, עניין התחזוקה. מומלץ לבחור את חדרי הקירור רק בחברה שמעניקה שירות על ידי טכנאים מנוסים, בכל עת. בקרו באתר
http://www.agrikor.co.il
הוסף תגובה
עוד ממערכת שורש
עוד בנושא בישול ואפיה